donderdag 5 november 2015

Oxytocine


Knuffelen in de herfst, een must! Het lichaamseigen knuffelhormoon Oxytocine kan wonderen voor je doen. Voed je hersens eenvoudig met geluk door aanraking, stoeien, knuffelen. Don't text, touch!
#herfstdepressie

donderdag 15 oktober 2015

woensdag 7 oktober 2015

Doe wat werkt!



Als morgen belangrijker is dan gisteren, wat anders kan interessanter is dan wiens fout het is en doen meer helpend is dan denken, richt dan je blik enkel op oplossingen ! Doe wat werkt en de beloning volgt.

Hoogbegaafdheid op het werk

















Hoe herken je hoogbegaafdheid op het werk? Waarschijnlijk via de weg van onbegrip, onmacht en conflict. En dat is zonde, want MET begrip, kennis en inzicht in drijfveren van de bovengemiddelde slimme medewerker is er zowel een prettige werkrelatie alsook een sterke inhoudelijk en productieve bijdrage aan het geheel. Herken het talent door onderliggende en daarmee onzichtbare behoeften en motieven te leren zien, opdat het zichtbare gedrag zich laat duiden!

maandag 5 oktober 2015

Zinvol werk

Of hoe een stukje analyse onontbeerlijk is in het vaststellen van je werkidentiteit. Een heel mooi filmpje.

zaterdag 26 september 2015

Pedagogische missie

De leraar die je gehad had willen hebben, daar is Kanamori een voorbeeld van, een pedagoog met hart en ziel. Ga er even voor zitten en laat je raken. Wist je overigens dat openbare en bijzondere scholen in NL geen rekenschap hoeven af te leggen over hun pedagogische missie en er veelal ook geen hebben? Dat alleen al het woord pedagogiek na de PABO in praktische zin verdwijnt? (Behalve dan als het gaat om het klassenklimaat.) Niet dat scholen niet pedagogisch bezig zijn, dat kan niet, maar de onbepaaldheid zit me dwars. Algemeen bijzondere scholen (Montessori, Dalton, Jenaplan en Vrije scholen) geven onderwijs vanuit bepaalde opvoedkundige uitgangspunten. Verklaart dat hun populariteit? Dat ze laten zien dat ze hebben nagedacht over wat ze in pedagogische zin doen? En wat doet dit met de leraar als professional?


maandag 6 juli 2015

Oplossingsgericht

Mocht je verlegen zitten om wat oplossingsgerichte tips... Dus niet onder het mom ''de oplossing is het probleem niet" (Theo Maassen), maar slechts en enkel en alleen oplossingen. Werkt dat?


zondag 28 juni 2015

10 jarig bestaan RBLC

RBLC assessment & coaching bestaat deze maand 10 jaar. Begonnen met loopbaancoaching en groepsoutplacement, vandaag de dag de ontwikkelassessments en coaching van veelal hoogopgeleide en -begaafde professionals. In die 10 jaar heb ik honderden mensen ondersteund en begeleid bij die soms lastige volgende stap. Dat hoop ik, ook in samenwerking, nog jaren te kunnen blijven doen! Trots.

We hebben het op een sportieve manier gevierd bij Bemels Beste Boeren Bergloop :-)

woensdag 8 april 2015

Morele beslissingen

Magnetische stimulatie van je brein laat je anders moreel oordelen dan je deed. Beangstigend inzicht of een relativerende zegen? We zijn ons brein en je vrije wil is beperkt, dus mensen, ontspan! Check dit onderzoek.


dinsdag 24 februari 2015

Frenemies

Volgens wetenschappers maken ‘frenemies’, de ene dag een friend, de andere dag een enemy, je beter in je werk. Die werkrelaties worden ook wel “ambivalent relationships” genoemd en worden gekenmerkt door spanning en conflict, door positieve en negatieve emoties. Maar uiteindelijk brengt dit soort relatie je meer wederzijds begrip en een hogere motivatie. Een pleidooi om de boel op scherp te houden dus! Lees hier meer over het onderzoek.

dinsdag 6 januari 2015

Overtuigen

Wel weten, maar niet altijd weten-hoe? Al meer dan 5 miljoen (!) keer bekeken, de wetenschap van het overtuigen door Robert Cialdini in een frisse en boeiende short film.

1. Wederkerigheid 01:20
2. Schaarste 03:08
3. Autoriteit 04:16
4. Consistentie 06:05
5. Sympathie 07:45 (of beter: Liking)