loopbaan

Zoekende of in-between-jobs? Zet jezelf opnieuw op de kaart d.m.v. loopbaancoaching, om samen met een inspirerende coach en loopbaanadvies de volgende stap in je loopbaan te doen laten slagen. 

Zoek je antwoorden op een van onderstaande vragen? Enkele voorbeelden:
  • Ik word binnenkort ontslagen en zoek outplacement-begeleiding?
  • Wat zijn de do's en don'ts in het vinden van een nieuwe passende baan?
  • Hoe werkt netwerken nu precies? En hoe pas ik dat succesvol toe?
  • Ik schrijf veel sollicitatiebrieven, maar krijg zelden een uitnodiging voor een gesprek.

"Doe iets waar je leuk in bent."

Ontslag, outplacement, werkeloosheid. Het zijn vaak niet de meeste positieve voorbeelden van hoe mensen soms met zichzelf geconfronteerd worden. Dat kan een behoorlijke impact hebben en vragen oproepen op velerlei vlak. Kom ik nog wel aan de bak? Wat wil ik eigenlijk? Hoe benader ik de arbeidsmarkt? Hoe ga ik mezelf presenteren? 

Naast een hoop do's en don'ts die daar helpend in kunnen zijn, is er in elke vorm van loopbaanbegeleiding een 2-fasenbenadering, te weten de zelfanalyse en het benaderen van de arbeidsmarkt. Allereerst is er het verlies, de weerstand, het afscheid nemen en vervolgens de rust zoeken. Het helpt om je zoektocht als een persoonlijk project te zien, waar je zelf aan het roer zit en gaat organiseren. Wat heb je nodig? 

RBLC biedt ook outplacement op maat aan van en is graag hierin uw adviseur. Programma's die gestructureerd de kandidaat helpen vorm te geven aan de volgende stap in zijn loopbaan en ontwikkeling. Daarbij is het bij de start zaak de benodigde diepgang te betrachten om sterke en minder ontwikkelde punten duidelijk te krijgen. Daar is een aantal instrumenten (psychodiagnostiek) voor om dat wat gemakkelijker te maken; deze fase wordt afgesloten met een profiel. Ofwel, een professionele doelstelling, waarin in een paar zinnen duidelijk wordt wat de kandidaat zoekt, waar hij staat, waar zijn kracht zit. Dit laatst lijkt gemakkelijker dan het is. Oefen maar eens een elevator pitch! Uitgangspunt is passendheid. 

Vervolgens is het weloverwogen, zo je wilt strategisch, benaderen van de arbeidsmarkt lonend. Hoe benader je je netwerk? Hoe breid je het uit? Hoe geef je vorm aan je sollicitatiegesprekken? Kan je je motivatie verwoorden? Jobhunting is ontmoedigend, hulp is daarom geboden. Zelfvertrouwen is in dit proces van wezenlijk belang! Technieken kunnen geleerd worden, vaardigheden geoefend. De hoeveelheid tijd en mate van inzet die aan het persoonlijk project worden besteedt verhogen de kansen op een "ja".

Naast bovenstaande vragen kun je ook gewoon toe zijn aan iets anders, lijden aan bore-out of verlegen zitten om een loopbaanadvies of aan loopbaanbegeleiding. Bezinning op de eigen loopbaan is geen overbodige luxe. Ga op zoek naar je nieuwe uitdaging, het gaat om jouw ontwikkeling.